Friday, 14 March 2014

 LETS TALK ABOUT LOVE

CINTA :) haha. Cinta ni satu keperluan dalam hidup. Tapi cinta ni kadang-kadang makan diri kita sendiri. Cinta ni jugak kadang-kadang mengkhayalkan kita. Cinta ni bermacam-macam rupa. Ada cinta monyet, cinta platonik, cinta tiga segi. Untuk yang bergelar manusia, yang sedang dilamun cinta. This is for you. Tak perlu nak berharap sangat yang pasangan kita tu akan kekal dengan kita. Macam-macam boleh jadi. Jodoh di tangan Allah. Tak semestinya orang yang kita betul-betul cinta and sayang tu akan jadi milik kita satu hari nanti. Apa yang kita boleh buat, cuma berdoa supaya orang tu akan jadi milik kita till jannah. Tak salah nak bercinta, tak salah nak berharap. Tapi tak perlu nak berlebih-lebihan. Takut nanti hati kita akan terluka. Buat apa nak buang masa denga bersedih? Meratapi perpisahan? Allah dah atur segalanya sayang. Di depan kita ada yg lebih baik dari sebelum ni. Percaya lah. Tak perlu bersedih. Ramai lagi yang sayang kita. Family, kawan-kawan ada. Ni nasihat untuk diri aku jugak. Jangan lupa Allah yang satu :') btw, kawan! Harap hang faham nohh?
*actually, bosan gila. HAHA --'

Monday, 17 February 2014


Hai , Assalamualaikum! Tujuan aku update blog ni sebab  bosan. Haha. Aku ada satu cerita ni. Realiti miaa cerita. Kahkah xD aku nak cerita pasal nilai keikhlasan seorang sahabat.

Al-kisah bermula masa aku form 3. Aku berkawan dengan sorang perempuan ni. Baik di mata aku walaupun ramai yang mai cerita kat aku yg bukan-bukan pasal dia. Aku kawan dengan dia hampir 1 tahun. Serius, bagi aku dia baik. Dia selalu ada masa aku senang dan susah. Sentiasa ada disisi aku. Tapi itulah manusia. Selalu nampak salah orang jaa. Salah sendiri tak nampak langsung. Ingat dah perfect sangat kot. Haha, sorry. Kitar kehidupan aku berubah lepas aku rapat dengan dia. Bukan makin baik, tapi makin teruk. Family aku larang aku kawan dengan dia, tapi aku tetap dengan pendirian aku ni jugak. Biasalah, zaman kita ni rasanya ramai yg lebih pentingkan kawan kawan kan :') semua orang sama jaa kay. Tak perlu kot nak banding banding dengan orang lain. Seriously, hate it! Then, kat sekolah ramai yg cerita kat aku pasal keburukan dia. Aku percaya tapi aku just nak lebih mengenali dia dan aku nak menilai dia. Lama lama tuu aku ada lah nampak perangai dia yang sebenar. Serius, sakit hati sangat sangat. Tak sangka pulak perangai dia macam ni. Entah dia ikhlas atau tidak kawan dengan aku sebelum ni. Sampai sekarang aku tak tegur dia. Sakit hati bila tengok dia. Sakit yang teramat sakit. Ni kaa balasan dia kat aku setelah aku banyak habiskan masa untuk dia? Aku susah payah untuk dia? Mungkin dia tak faham kot sebab apa aku hadir dalam hidup dia. Takpa lah, aku okay :') aku redha dengan ketentuan Allah S.W.T. Tapi Alhamdulillah. Aku bersyukur sangat sangat. Akhir tahun 2013, aku dapat mmbe mmbe yang gilaa gilaa miaa sempoi. Haha. Selalu ada untuk aku. Nurul Idayu Binti Rieduan, AKU SAYANGG HANG SANGAT SANGAT WEH! Thanks sebab hadir dalam hidup aku. Hang bermakna sangat sangat untuk aku. Harap kita kawan till jannah kay? :') dan jugak tak lupa kat sorang crush aku ni. Harap hang tak lupakan aku. Haha. Sayangg hang kedingg :') sayangg sangat sangat. Harap hang faham weh.

Ni dia mmbe baik aku :*
 

Saturday, 25 January 2014

Come Back !!

Im back! Hahaha xD setelah bertahun tahun tak aktif dalam blog ni , akhirnya tercapai jugak hajat aku. Keke ^^ actually, aku terlupa email dengan password blog. Harini aku try hentam email dengan password, menjadi jugak. Haha. Rindu gilaa baqhang dengan blog ni. Lama tak buat story yang pelik pelik. Macam mana lah mmbe mmbe blog aku sekarang ni. Makin maju depaa lani. Yang aku ketinggalan kat belakang. Kesian gilaa. Haha. Ni catatan first aku pada tahun 2014. Harap tahun ni lebih baik dari tahun yang sebelumnya. Aminn ^^ harini aku takdak cerita apapa pun nak kongsi dengan hampa. Cuma aku nak mintak maaf kepada yang kenal aku ni. Aku dah banyak buat salah dengan hampa. Harap hampa dapat maafkan aku :) okay! GTG. Byebye. Assalamualaikum.